Jag har fått ett tips på en kall sås till lax av en bloggare som heter Maria. Vi äter ju ofta ungsstekt lax.
Man blandar Creme Fraiche med gräddfil, lite majonnäs och hjortronsylt. Man får prova sig fram och vi tog 1 dl creme fraiche, 1 dl gräddfil, lagomt med majonnäs och sist hjortronsylten men inte så mycket.
Här ser man ingredienserna.
Så här ser den ut klar i en skål och den var supergod. Tusen tack Maria från bloggen Storlurs
Sen hittade jag en sås vi gjorde själva för rätt länge sen som jag hittade långt bak i bloggen. Här kommer receptet på den:
Sås till laxfilè
2 personer
1-2 dl grekisk yoghurt (finns nu på 2 dl burkar).
1-2 tsk hjortronsylt
nymalen svartpeppar
Blanda allt och låt stå i kylskåpet en stund före servering
Passar även till varmrökt lax
Mapei med Minns i Kväll (Save Tonight) en låt hon även sjöng i Så Mycket Bättre. En Eagle Eye Cherry. Hon gjorde låten till sin egen. Jag gillar både henne och Eagle
Nu kommer det gå fort fram till jul och det är så skönt att vi bestämde att vi inte har några måsten i jul. Bara åka iväg till min son och göra vad som faller oss in och äta nåt gott. Sen har han sån stor 3D tv så man kan kolla på nån serie eller film senare på eftermiddagen. Vi borde uppdatera oss men vi har haft så många andra utgifter så det har inte räckt till en ny större tv skärm. Vi vaknade till ett magiskt vitt vinterlandskap med 14 grader kallt, burr!!. Det blir till att dela upp promenaderna i dag i och med kylan.
Med denna bild som jag tog på en av våra promenader önskar jag er en härlig tisdag.