Öppen Ridå

Solmousse från Apoteket Hjärtat, Köttbullar, The Gypsy Quenns och Leo Rojas

Av Malin wiper - 2022-06-22 10:30


 

Eftersom jag är känslig mot vissa parfymer så reagerar jag extra mycket när jag råkar ut för sånt. Jag har alltid fått testa mig fram när det gäller kroppsprodukter. Jag fick ett tips på Apoteket Hjärtat här i Hallstahammar vad gäller solskydd. Barnavdelningen har en som heter 50 Barn solmousse som har solskyddsfaktor 50. På nätet står det att den är slut men snart tillbaka igen. Den kan ju finnas kvar på nåt av deras Apotek. Man skakar flaskan innan användning och jag har använt mig av detta solskydd nu i två år och det har fungerat perfekt. Den skyddar, återfuktar och mjukgör. Den är mycket vattenresistent och parfymfri. Den kan jag verkligen rekommendera även till oss vuxna. 

 

                            

Clipart Library

 

Jag har även testat denna Nivea Sun Protect & moisture som har 30 i solskydd. Den hade en lukt som jag blev dålig av så stark och otäck. Den var svår att få bort så den satt i ett tag hur jag än försökte få bort lukten. Jag trodde att det bara var jag som tyckte den var obehaglig men min man kände likadant. Jag fick huvudvärk och fick rethosta och ögonbesvär. 


 

Vi testade köttfria köttbullar som växtbaserade i går. Dom är från Dafgårds men det är Leif Mannerström som gjort receptet. Dom var rätt stora och jag brukar värma frysta köttbullar i micron en stund innan stekning och då blir dom inte så brända innan dom är genomstekta. Dom var lite smaklösa och hade en doft som inte tilltalade oss. Vi fick ändå i oss några i och med att vi kryddade upp dom lite och hade röd vinbärsgelé till vego bullarna. Klicka här för att läsa om dom på Vegojakt

 

 

Så här såg dom ut i stekpannan när dom nästan var klara. Det vi åt till var potatis, morötter, palsternackor och brocolli. Vi brukar även äta Italiensk pasta till köttbullarna Sen hade vi även Erik Lallerstedts goda sås på flaska, Curry Lime och den är otroligt god

 

 

När vi har pasta till våra köttbullar så är det denna som gäller. Zeta Casa Di Luca Strozzapreti. Den är jättegod och jag gillar formen som är skön att tugga på. För mig är den aldente när jag kokat den 14 minuter istället för 10 minuter

 

                                     

Presenttips.se 

       

The Gypsy Queens med L'italiano (Toto Cutugno)

 

Dom frysta köttbullar vi annars brukar köpa är Små delikatessköttbullar från Dafgårds men med Leif Mannerströms recept. Dom är ännu godare än dom vegetariska. Dom tinar vi också upp i micron nån minut före stekning och man skall äta dom direkt för då är dom godast så låt dom inte stå och vänta tills potatis eller annat är klart. 

 

         

Annars är detta det recept vi använder när vi inte köper färdiga köttbullar. Det är egentligen julköttbullar men jag tycker dom passar året runt. 

 

 

Nån gång då och då tar vi till en hel färdigrätt då vi antingen kommit hem sent och varit ute med elbilen eller att vi inte orkar laga mat. Då blir det ofta samma små delikatessköttbullar men med potatismos, ärter och en god brunsås. Den är från Dafgårds men det är även Leif Mannerström som står för detta recept och allt är jättegott.

 

                                      

Nu är vi lite sena igen men nu skall vi ta vår promenad och den behövs verkligen. Just nu har vi 17 grader varmt och det är omväxlande sol och moln. Hoppas ni har det bra kära besökare. Varm kram från Malin

 

        

Leo Rojas med Chaski. Förskrivet tidsinställt inlägg

 

#Hjärtat #Solmousse #Nivea #Köttfria #Gypsy #Mannerström #recept #Leo

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar