Jag fick ett tips av min bloggläsare Gunilla ang palsternackor. Istället för potatis om man vill ha lite omväxling så kan använda palsternackor.
Receptet
Skär palsternackor i 1,5 cm tunna skivor. Förväll dom i kokande vatten i ca 13 minuter. Häll av vattnet och lägg dom i en skål. Lägg i en smörklick i en stekpanna och stek palsternacksskivorna på båda sidorna så dom får lite färg. Krydda upp med svartpeppar och timjan eller dom kryddor ni själv väljer
Här ligger dom och väntar på att bli stekta
Lorenzo Varcchi med Kitchen Music
Så här fina ser dom ut när dom är färdiga
Så här ser det ut på tallriken då jag skulle provsmaka till min lunch. Jag hade tärnad stekt korv, senap, morötter och spetskål. Jag hade lite för lite grönsaker hemma så nästa gång så skall jag även ha broccoli och en svampsås till. Jag är jätteglad för detta tips för palsternackorna blev otroligt goda och genom kokning och stekning framträdde den goda palsternackssmaken mycket bättre. Jag är väldigt förtjust i palsternackor. Jag saknade inte potatis så detta recept kommer jag att göra många gånger och till olika rätter. Tusen tack Gunilla
Smith & Thell med Nangelima. Det enda jag vet i dag är att vi skall ta promenader som vanligt och sen städa lite hemma. Hoppas ni har lite roligare på er agenda i dag. Sköt om er och ha det så bra