Min man älskar att laga mat så det är han som står mest i köket och jag får njuta av det färdiga resultatet.. . Vi hade flera broccolihuvuden hemma som vi måste göra av med så han hittade ett recept hos Tasteline på "Broccoligratäng med kassler. Vi hade även kassler i frysen.
Min man lade till lite citron- och örtkrydda till broccoligratängen. OBS! koka inte broccolin mer än 1-2 minuter för annars blir den för mjuk
Till gratängen kokade min man Gotlandsodlat Fusilli durumvetepasta. Vi brukar även använda oss av bönpasta och kikärtspasta från Risenta
Här har min man hällt på såsen och sen in i ugnen
Så här fin blev den. Han gjorde en miss och smorde formen och la på ströbröd men det behövs inte för denna fastnar inte på sidorna som en ungspannkaka gör. Vi tyckte båda att den var jättegod så vi sparar receptet i vår receptpärm där vi laminerat recepten så man kan torka av dom.
Lite dans från 1963 att vakna upp till. Hoppas ni har en fin helg att se fram emot vad ni än skall hitta på