Öppen Ridå

Glutenfritt knäckebröd!

Av Malin wiper - 2013-07-08 08:00

   

Klicka här för att se vart jag hittade bilden på denna skärbräda  

 

 

Min man fick ett recept från en av sina arbetskamrater som vi nu båda provsmakat och det var så gott. Man  kan även ha det som kex utan nåt pålägg. Hon sa att det är jättegott till ostbricka, och brödet är glutenfritt. Vi har inte bakat det än men skall så göra nästa vecka. Tack snälla du för receptet...                  



Camilla knäcke 

  

 

Ingredienser:  

 

  

3 dl majsströbröd

3 dl ”frön” (solroskärnor, linfrö, sesam eller pumpa)

0,5 dl olja

3 dl vatten 

  

 

Blanda torra ingredienser noga,

häll på olja och vatten, rör ihop noga.

 

LÅT SVÄLLA  15 min till 30 min. 

  

 

Dela klumpen i 2 delar.

Gör klumpen avlång och lägg på ett bakplåtspapper, lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå och tryck ut med händerna eller kavla ovanpå papperet. Det skall vara tunt.  

  

 Ta bort det översta papperet och grädda t.ex 40 min i 150°C. 

  

 

Bryt sönder i lagoma bitar, förvara svalt. 

 

 

 

 

 

  

Klicka här för att se vart jag hittade denna bild. I dag hoppas jag vi kan åka iväg till en strand och bara mysa när min man kommer hem efter sina fyra arbetstimmar. Jag skall göra en kycklingsallad som vi skall ta med oss och äta som en lunch. Vädret kommer ju att hålla i sig och det blåser lite svalkande vindar. Ha det bra kära bloggvänner och läsare.  

 
 
 
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar