Vi har inte ätit nån traditionell midsommarmat i år utan det blev en kycklingsallad när vi kom hem från vår biltur på midsommaraftonen. Vi använde oss av stekta kycklingfilébitar, knaperstekt bacon, gurka, tomat, blandad sallad, hackade valnötter, riven stark ost, champinjoner i skivor.
Till salladen hade vi tillbehör som: mangoskivor och en mango/curry dressing. Det blev jättegott. Till det drack vi öl. Sill och ägg har vi ätit på smörgås.
Mango är en växtart i familjen sumakväxter. Man hittar den vilda formen i de södra delarna av Asien. Min man äskar mango och jag själv börjar gilla den mer och mer men den skall vara lagomt mogen. Med människans hjälp har den kultiverade formen spridit sig till de flesta av världens varmare och tropiska regioner. Man tror att mangon började odlas för ungefär 4000 år sedan. Mangon är både Pakistans och Indiens nationalfrukt och andvänds flitigt i drycker och matlagning, till exempel som basingrediens i Chutney och i efterrätten aamras. Källa Wikipedia
På midsommardagen åt vi ungsstekt lax, och i formen hade vi grädde, en halv smulad fiskbuljongtärning och laxen kryddad med salt, peppar och på toppen massor av dill. Pastan kokade vi tillsammans med tärnade morötter, svamp, palsternacka, selleri och brytbönor. Kokade sen in lite grädde i pastablandningen. Det blev alltså lite mer vardagsmat för oss. I dag till middag så skall min man laga till en kycklingsoppa av lite lyxigare modell, han är så bra på att laga mat och jag på att äta....